torsdag 11 augusti 2011

Stugbygge del 3

Som sagt så kom vi ju hem från ett tråkigt nog regnigt Västerbotten och våran lilla stuga igår, tänkte att jag skulle visa lite bilder på vad vi hunnit med och börjar väl med att visa vad loppisrundorna inbringade för roliga grejer!
Vi har bestämt oss för att vi inte vill fylla stugan med saker som bara "duger", ni vet, stackars tallrikar man har hemma som det bara finns två kvar av, skålar som det är en spricka i, urtvättade handdukar, en halvt solblekt matta mm mm, det är ju något man alltid av någon konstig anledning hör -det duger i stugan.
Nä, det ska både ha funktion -viktigt- och vara (som vi tycker) snyggt att se på:)
Det kommer att blandas både nytt och gammalt för det gillar vi, det är ju så även här hemma, varför ändra på något som funkar;)
Loppisrundorna vi gjorde nu kostade 240:- det tycker jag känns som kanonfynd!
Allt ska användas och har redan fått sina olika uppgifter, den lilla barnstolen (som ska bli vit eller någon annan passande färg) får agera nattduksbord, den andra lilla bänken ska få vara som den är och den ska bli skohylla i våran jättehall alldeles innanför dörren, den rostfria bunken -fruktskål eller kanske användas till den nykokta potatisen. Till och med penseln ska nog få sig ett sopuppdrag nu och då;)
Den mindre skålen och fatet följde med mig hem till Vagnhärad för att förgylla tillvaron hela året:)
Än så länge är inget annat än vinglas - som man INTE kan vara utan sköna sommarkvällar - och vanliga dricksglas inhandlade och det är gjort på Ikea. Tallrikar mm får vi se vad vi hittar -nytt eller gammalt.
Vi tyckte inte det var prio på något av det andra eftersom vi ännu inte har spis eller kyl inkopplat.

Det blå skåpet har blivit vitt och står på plats men det byter vi nog ut mot ett vitmålat hörnskåp senare istället för det här blev inte som vi tänkt oss. Tanken var i och för sig att skärma av mot sängen men det tar ändå för mycket plats. Alternativt att vi sågar det helt rakt på ena sidan så att det inte bli någon glipa mot väggen, vi får se vad vi hittar på till nästa sommar.
Ett pottskåp modell stort har byggts och därinne finns det en portaporti plus att det ska förvaras handdukar och annat smått och gott som hör ett toautrymme till.Diskbänk är också på plats, det ska bara målas färdigt, sättas fast och kopplas på vatten och sys drapperi nästa gång vi kommer dit. Dessutom skall den lilla spisen få sig en egen liten utstickare ur samma bänk som ska byggas dit. Ett kylskåp, lite kakel, hyllor och en fläkt är också tanken att det ska bli.
Otroligt vad mycket man får plats med på en så pass liten yta! Listan på allt som ska med nästa år är lååång....
Inte så tokig utsikt från frukostbordet...


Ja, så här lämnade vi det den här gången och vi längtar redan till nästa sommar!
Om du har missat del I och II så kan du följa den här länken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar