fredag 2 november 2012

Julklappstips!


Lite mycket på agendan idag så här kommer ett gammalt inlägg från förra året men som känns väldigt aktuellt  igen;) För nu är det väl dax att börja med klappinköpen snart? Vet att en del till och med är klara!

Klösa paket vill vi väl alla, gammal som ung....erkänn! ;)
Men det kan va otroligt ångestfyllt att lyckas köpa "rätt" grejer och dessutom vara otroligt ekonomidödande med för mycket av det goda, så här kommer ett litet tips till er som vill ha ett riktigt spännande klösande!
Vi kör sedan några år tillbaka helt enkelt med paketutlottning, och kommer nog inte att sluta.
Paket till barnen får man ju naturligtvis fortsätta med som vanligt, där kommer man inte undan:) julafton är ju = barnens bästa dag!

Paketutlottning
Alla vuxna, (brukar väl va vid 18), som är närvarande på julafton köper ett paket till ett värde av (hos oss) 500kr som skall passa vem som helst -gammal, ung, kille, eller tjej. Vill man kan man ju bestämma om det skall vara tjejiga och killiga paket -bara göra upp vem som köper vad.
Paketet kan innehålla en eller flera grejer så länge värdet inte överskrider det överenskomna.
På julafton lottas paketen ut och får man sitt eget får man ta en ny lott:)

Jag tror det här är det bästa vi gjort, och det är ju hur kul som helst för ingen har önskat sig något, ingen har höga förväntningar och alla har rätt mycket pengar kvar i plånboken att spendera på sig själv eller helt enkelt bara klara av december och januaris underbara räkningshögar;)
Rekommenderar detta varmt!

Tärningsspel
Vi har också ett tärningsspel där alla köper med sig 1, 2 eller 3 paket, beror lite på hur klössugen man är och hur många som deltar, för ett maxpris typ 10-20 kr, alternativt tillverkar eget innehåll såklart! Man lägger alla paketen i en hög på bordet och bestämmer vilken/vilka siffror på tärningen som ska ge ett paket och så kör man bordet runt tills alla paket har fått sig en högst "tillfällig" ägare. Nu börjar hetsen;)
Bestäm en tid, kanske 10 minuter, ställ äggklockan och fortsätt spelet på samma sätt -nästan- för nu får man istället sno ett paket från valfri deltagare, och så håller man på till äggklockan ringer! Kör en omgång 10 minuter till om så önskas. Man får dock räkna med att sitta helt utan paket i slutet, så känsliga deltagare bör kanske varnas innan;)


Ha de så gott i fredagsmyset!:)


Kram!

7 kommentarer:

 1. Vi har också kört tärningsleken som du beksriver! Utöver den kör vi en lek där man knutit väldigt väldigt många knutar på paketsnöret. Man slår också med tärning och tills nästa man slagit t ex. en etta får man knyta upp så många knutar man hinner. Den som knyter upp sista får paketet :-) Hann du med?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är en utmärkt idé både med paketutlottning och tärningsspel, frågan är bara om det går att genomföra hos oss - "mina ungar är bortskämda".
  Ha en fin helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så trevligt att du tittade in hos mig och tack för kommentaren.
  Paketutlottning - kanske något att ta efter. Låter inte alls dumt.
  Trevlig helg önskar jag dig!

  SvaraRadera
 4. Visst är det kul med julklappar och julklappsspelet är alltid lika roligt.

  Kramen

  SvaraRadera
 5. Oh, nu såg jag att jag har fått en award av dig! Tack gulliga du för att du tänkte på mig!

  Trevlig helg och kram från Agneta

  SvaraRadera
 6. Härliga tips, kanske något att fundera över;)

  Önskar dig en härlig helg
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 7. Vilka bra idéer! Vi ska faktiskt också skippa julklapparna i år (första gången) och istället köra på din första variant. Vi sätter en maxsumma och ett tema på paketen och lottar sedan!

  Så skönt tycker jag!

  SvaraRadera