torsdag 6 februari 2014

Kikar in....

..och säger Hej!

Livet susar på och jag känner mig så mycket mer energiladdad och glad!:) -ljuset har ju återvänt!

Resan till Teneriffa var alldeles alldeles underbar! Vi latade oss, gick flera mil längs strandpromenaden, hyrde bil och åkte rakt upp bland molnen för att se vulkanen Teide -mäktigt!
Vi badade i atlanten, solade, läste bok, löste sudoku och korsord, OCH vi lät telefonerna bara ligga!
En bild på instagram och fb var allt vi la ut, sjukt att det ska vara en bedrift att låta bli den lilla manicken!:/Nu är inte allt roligt och enkelt här hemma, men att jag laddat batterierna är otroligt skönt och jag kommer att behöva den energin nu.

Min vän som väntade besked om sin cancer fick inte det besked hon önskade utan nu väntar ett halvår med cellgiftsbehandling och senare strålning. Allt detta innebär ju att hon kommer att genomgå faser, "förvandlingar", elaka behandlingar och smärta i både kropp och själ.
Bl.a kan hon att tappa hår redan efter sin första behandling. I måndags var vi därför, hon jag och en till vän, upp till S-holm och provade ut peruk och sjal.
Nu kan man tro att vi skulle fått oss en negativt känslosam dag, men inte då. Vi hade en urmysig dag! Underbart mottagna på perukmakeriet och småfnissigt provande av diverse peruker med väldigt olika karaktär gjorde att vi fick en riktigt mysig tjejdag med gofika, gomat, shopping och skratt!....självklart pratade vi om vad som varit och vad som väntar, men gamla kompisar som vi är sedan grundskoletiden, med allt vad tonårstjejer går igenom och senare de trevande stegen in i vuxenvärlden, så känns det rätt så avslappnat och naturligt att vi var med.

Att det blev vi som åkte med var av den enkla anledningen att hon inte litade på sin man i det här.....
Hon var övertygad om att han skulle tycka hon var fin i ALLT, och att hon skulle åka därifrån med en "Barbieliknande" gärna ljust långt hår till peruk!;) -haha!

bild hittad på google

Ett oros-moln på himlen just nu är min mamma (82år) Hon är inte så pigg:(
Fick akut åka in till sjukhus med vad vi än så länge vet en lunginflammation. I slutet på veckan ska hon få provsvaren på resten av allt annat dom också kollat upp så hon blir kvar på sjukhuset hela veckan.
Väldigt jobbigt att hon bor så långt bort och att man inte bara kan kasta sig i bilen och vara där på två röda....:(

Trots all oro och tråkigt väder så känner jag mig som sagt som mig själv igen. Energifylld och positiv till livet -och allt löser sig!? ...Efter regn kommer alltid solsken även om det kan ta lite tid för alla moln som ska passera!

Glesa men långa inlägg, det kanske är min nya grej!;)

Ha de gott så länge!

Kram!

11 kommentarer:

 1. Härligt att du fått lite sol och avkoppling när det är så jobbigt runt omkring,
  livet är tufft ibland och mycket man ska gå igenom.
  Hoppas allt blir bra!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så gott för dig att du varit iväg och laddat lite och fått lite annat att se och tänka på! Tråkigt med din väninna men skönt att hon har sina vänner att vara med - både i glädje och tårar som det kommer att bli framöver. Hoppas att din mamma piggnar till, det är inte roligt när ens gamla föräldrar börjar "krokna".
  Ta nu hand om dig och vi hörs när du känner för det!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 3. Perfekt att Du varit iväg och tankat lite energi! Jag vet hur det är med gamla anhöriga. Nu är det svärfar som kämpar på. Eller rättare sagt det är vi som kämpar på. Han ringer och ringer och ringer. Är ibland klar men rätt ofta så blir det lite virrigt. Man får göra så gott man kan. Vilken tur Din kamrat har som har Dig som stöd. Bästa hälsningar från Lilla gummann...

  SvaraRadera
 4. Fint att du fått ladda upp dig på resan och nu går vi mot ljusare tider och då blir vi piggare :) En fin kväll till dig. Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Klokt att ladda batterierna på bästa sätt för dig. Förstår att du har det tufft. Jag har saknat dig här på bloggen.
  Denna vinter har varit dryg. Jag brukar inte längta tiden ur led men just nu vill jag bara ha ljuset och våren hit. Men det kommer ju.
  Tufft för din väninna. Du är stark som står vid hennes sida <3
  kram
  Trevlig helg
  Fia

  SvaraRadera
 6. Tror ni gjorde rätt som tog en "tjej-tripp". Måste vara skönt att få vara "sig själv" bara, medicin för själen.
  Blir nog lätt annars att man blir hela cancern i folks ögon om du förstår hur jag menar.

  Lyx med solsemester, hade inte varit fel nu när vädret är så tråkigt. Varken vinter eller vår, bara blött, kladdigt och tråkigt här.
  Ha en mysig fredag, kram Malin

  SvaraRadera
 7. Bra sätt att ladda batterierna ...och så kramar till er alla
  kram Rosa

  SvaraRadera
 8. Känner igen det där med att inte kunna slänga sej i bilen och åka upp till mamma....samma här, men det är bara 5 mil till mina föräldrar...pappa fick en järninfarkt och mamma fick livmoderhals cancer i höstas....hon fick strålning 35 ggr...och nu har den försvunnit...blev sååå glad....idag ska jag gå och ta cellprov....för det var 5 år sedan ;).....på Alla hjärtans dag ska vi åka upp och pyssla om dom med lite mat och lite vin ;))).....har också en väninna med bröstcancer....hon har haft det i 10 år....nu har hon fått metastaser i levern...hon har även i skelettet.....men hon mår ganska bra ändå.....jaa livet är orättvist ibland.....man får vara glad åt det lilla...idag skiner solen här....äntligen...då blir man glad ;)).....ha det gott!
  Kram bia

  SvaraRadera
 9. ~ Klok att ladda lite ~

  /Kramas

  SvaraRadera
 10. Skönt att höra att du känner dig bättre!
  Hoppas att det ordnar sig runt omkring dig också.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 11. En gammal barndomsvän till mig bor på Teneriffa med sin förlamade man och dem har vi besökt, så jag vet hur vackert det är där..
  En annan väninna jag har går igenom precis detsamma som din väninna..
  Igår var hon till frisören och rakade bort allt hår för hon ville inte att det skulle falla i testar..
  Hoppas verkligen att dom snart kommer på någon bot för den hemska sjukdomen..

  Kram Maidi

  SvaraRadera