måndag 17 september 2012

Höstjacka -check!

Tillbaka efter en skön helg i Eskilstuna!
Inga bränder, härligt väder, god mat och dryck, bowling OCH jag hittade en jacka på Vero Moda!:)Inga bränder säger jag....? men vi har bott på nyöppnande nyrenoverade/ombygda Elite Stadshotellet som totalförstördes i stora delar av en brand för ca 3 år sedan.
Kändes lite sådär att bo där det härjat en rätt häftig brand, men de sägs att branden var anlagd och då blir det inte riktigt samma sak som om det tar eld av sig själv, rent vidskepligt alltså....eller?

Klicka på bilden om du vill läsa om branden

Elite Stadshotellet i dag, kanonfint!
klicka även på denna bild om du vill läsa mer om det

Måste ändå erkänna att jag inte sov helt avslappnat. Min familj har varit lite utsatt för det här med bränder.
När mina föräldrar flyttade till Södertälje från Umeå på 60-talet, köpte dom ett gammalt hus och hade påbörjat renoveringen av huset när det en natt brann ner till grunden, så mina tre syskon, mamma och pappa hann precis ut och fick fly därifrån i nattsärken! Som tur var, nyhitflyttade som dom var, så hade mamma sin bror i en annan del av staden också rätt nyhitflyttade, att flytta in hos över natten.

Nytt hus byggdes på tomten och en del av huset hamnade på samma plats där det gamla stått. Innan bygget var klart hade familjen utökats, med mig, som en liten bonussladdis:)
När jag var 9-10 år så brann även det huset, inte helt, men hela vinden och MITT rum, som tur var var jag mörkrädd och sov den natten hos mina föräldrar. Därav har jag en väldig respekt för detta och vet hur det ställer till, framför allt i själ och hjärta:(
Man ska ju inte bygga där det brunnit förr sägs det....
Ett par tre år efter sista branden sålde vi huset.
Men genom en vän som är sotare i S-tälje så vet jag att man har fått släcka skrostensbrand med jämna mellanrum där genom åren, lite läskigt!

När vi kommit hem igår stövlade vi ut i skogen och kikade efter lite svamp. Då ringde våran son som lånat bilen till en innebandycup i Falun och meddelade att dom nu stod efter vägkanten lite norr om Stockholm med en bil som vägrade åka en meter till!
Så kvällen avslutades med att vi lämnade in en trasig bil till verkstaden och väntar med spänning på VAD det är som är fel:(


Ha en underbart härlig dag!
Det har jag tänkt att ha! (fram tills beskedet om bilen åtminstone;)
Kan tänka mig att jag har en del att läsa igen hos er nu också efter en helg utan data!

Kram!

5 kommentarer:

 1. Usch, ja det där med bränder är riktigt otäckt. Jag har varit förskonad men minns än ett hus som brann ner i närheten av där jag växte upp. Den skräcken som fanns i mig efter det i flera veckor kan jag minnas än.
  Men vilken snygg jacka. Härligt att du hittade den.
  Hoppas det inte blir allt för dyrt med bilen och att du får en härlig start på veckan, Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Men ushc vilka skrämmande händelser med bränderna, men vilken tur ni trots allt har haft och "bara" förlorat saker.

  Supersnygg jacka du hittat, här måste det även letas efter en jacka för nu börjar det verkligen krypa ner i graderna och då är det dags att börja klä sig ordentligt.

  Önskar dig en härlig dag och håller tummarna att det inte är några större fel på bilen.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Vi har också bott på det där hotellet innan det brann, ett riktigt mysigt sådant:)
  Jättesnygg jacka! Ja, nu är det dags att börja se över garderoben inför höst och vinter...
  Hoppas det inte blir alltför dyra reparationer av bilen, vet av erfarenhet att sånt där kan kosta skjortan:(
  Kram♥

  SvaraRadera
 4. Snygg jacka.. ca 300-500 m från oss brann ett hus ner till grunden i våras.det var 5 lägenheter i . det var hemskt

  ha en bra vecka
  Kram Rosa

  SvaraRadera
 5. Usch vad hemstk med bränder! Jag ryser! Jag är så ofantligt rädd elden och eftersom vi eldar med ved och har sovrummen på övervåningen har jag nu införskaffat brandstege, släckare, brandfilt och gud vet allt :-) Men allt för att vara på den säkra sidan!

  SvaraRadera