fredag 28 september 2012

Törs jag ta en sväng i skogen....

Litet inlägg om djur nu igen då....
...men vad är nu detta, i dag fick jag hjälpa en stackars talgoxe som flugit in på våran altan. Absolut inte första gången det händer kanske ska sägas.
Han flög naturligtvis in i rutorna några ggr, innan han landa på soffan därute och jag kunde plocka upp honom och bära ut honom.
Lite yr i knoppen och med blodig näbb sitter han nu ute på katthuset, men katterna har jag i tryggt förvar härinne till han vilat färdigt;)
Fladder som Malin med bloggen Fru Nero Lindströms Hörna (som jag ska återkomma till) döpt min lilla fladdermus till hänger där han hänger och gör endast en liten runda under dagen där på husgrunden, så lever gör han :/Det är ju inte första gången jag får nya djurkompisar om man säger så kika här får ni se när jag hade en egen större modell av sommarkompis! Han återvände några gånger under en period så vi blev riktigt tjenis med varann;)


Nu undrar jag ju lite försiktigt om jag törs mig ut på materialsamling i skogen, eller kommer jag hem med ett ledset råddjur, mobbad grävling eller en vilsen hare då....;)
Återstår väl att se, tror jag tar med mig kisse Carzon som sällskap;)

På tal om skogen och promenixer så tycker jag ni ska kika in hos Fru Nero Lindströms Hörna och anta hennes utmaning i oktober, jag tänkte försöka, och jag behöver verkligen en rejäl spark i röven och en utmaning!:) Det är ju en utlottning också så missa det inte!


Ha en härlig dag!
Kram!

4 kommentarer:

 1. Jag älskar djur, vi har rådjur,älgar ,harar o rävar på torpet ,på sommaren. Och en massa olika fåglar förstås. Vi har tre holkar som det alltid är hyresgäster i(fniss).Fåglar är så underbara!
  Nog tycker jag du skall gå ut skogen, det skulle jag också vilja idag i det vackra höstvädret som vi har här.

  SvaraRadera
 2. Haha, ja, man börjar ju undra om du inte skulle satsa på ett djursjukhus.
  Häftigt att komma så nära en stor ståtlig älg.
  Skönt att Fladder mår bättre!
  Och tack för de fina orden och "reklamen".
  Ska testa att så de där pionfröna. Funkar det så kan du räkna med ett brev på posten till nästa höst.
  Hoppas du får en mysig fortsättning på Fredagen, Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Det är roligt med alla djuren omkring en, men riktigt jobbigt när de skadar sig. Så skönt att du har kunnat hjälpa både den lilla fladdermusen och talgoxen. De hade ändå tur som skadade sig hos dig.
  Vi har en bur där våra in-i-fönstret-flugna fåglar får vila en stund så ingen katt får tag i dem.

  Trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Men en sådan liten söting. Här har vi flera fåglar speciellt under vintermånaderna som kör näbben i fönstret och störtdyker i snön. Men vi börjar bli bra på att rädda dem;) Här om dagen hade jag två unga koltrastar som flög in i fönstret men det var snarare synd om fönstret som jag trodde skulle gå sönder än fåglarna som glatt fortsatte att flyga om än lite snurrigt;)

  Roligt att du antar Fru Nero Lindströms utmaning, även här börjar det laddas upp inför den;)
  Önskar dig en härlig ljuvlig helg och tackar så mycket för kommentaren inne hos mig;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera