måndag 21 januari 2013

Varning -långt och rätt så tråkigt inlägg!;)

Så var det måndag igen och "arbetsvecka".
Tänk att jag försöker verkligen göra mitt målande och pysslande till någon form av arbete.
För er som inte vet så har jag en bråkig rygg och har sjukersättning sedan 2001, skitlänge!:(
Den är permanent och jag kommer troligtvis förbli hemma.

Men när aliansen tog över, tycka vad man vill om olika regeringar, så fick jag och alla andra sjukerstättare möjlighet att gå ut i arbetslivet och jobba lite och pröva sina vingar utan att det blir omprövningar och en massa strul i sjukförsäkringen .
Det är jag otroligt tacksam över. Jag har sedan dess jobbat som timvikarie på biblioteken i kommunen. Så himla kul, plus att jag får pröva min förmåga och kan utan krav, varken för mig eller arbetsgivaren, känna efter om jag skulle kunna söka mig ut i arbete igen.
Det var ju bra av aliansen, men däremot har dom ju inte skött den övriga sjukförsäkringen mm speciellt snyggt!
Men så är det väl, alltid gynnar förändringar några och andra ställer det till elände för -aldrig kan det bara bli riktigt bra vilket styre vi än har!:(

Men hallå! Vad vart det här för inlägg?? politik är absolut inte min grej!!

I alla fall så var det det här med mitt måleri och pysslande.......som kan bli ett jättelångt inlägg......om jag ska berätta och förklara hur lång tid det tagit för mig att "tillåta" mig själv att göra något "roligt" när man har sjukersättning och vilken process det är att förstå att det skall vara på detta viset kanske resten av livet......
så därför slutar jag inlägget här och nu....nästan....för nu blev det så dystert det här så jag måste ju få inflika att det är inget jag lider av numera, men processen har varit lite lång:(
Som tur är är jag en glad och positiv person och söker mig jämt ut i det sociala livet i olika former av föreningar, skolengagemang (när barnen gick där), innebandymorsa osv
Dessutom har jag världens bästa familj!:)


Ni vet det där akvarellpappret jag knölade ihop i ett tidigare inlägg,
klicka in dig på min galleriblogg så kan du se hur det gick med det!

Nu ska jag måla vidare, idag blir det akryl igen:)
 Ha en fin start på nya veckan!!

Kram alla goa!

10 kommentarer:

 1. Är det din målning? Vilken talang du har!

  SvaraRadera
 2. Jag har haft sjukersättning i drygt tre år, det var fruktansvärt jobbigt när jag fick beskedet. Kände mig oduglig och kasserad, det tog lång tid innan jag kunde börja se något positivt i det hela.
  Men eftersom barnbarnen har kommit på löpande band;), så kan jag åka och hälsa på dem när jag vill. Har ju också mina stora intressen heminredning och loppis att sysselsätta mig med.
  Jag vet ju också att om jag kan och orkar så kan jag börja arbetsträna, det är inte huggit i sten att jag aldrig mer får/kan jobba igen. Dessutom har jag ett ganska så åtråvärt yrke (förskollärare) och många års erfarenhet, så det är inte kört:)
  Ooops, det blev en lång kommentar:)
  Kram♥ på dig!!

  SvaraRadera
 3. Du är såå duktig på att måla tycker jag...har också hållit på i min ungdom...jag tecknade mycket porträtt...det gillar jag mest...var ganska bra på det också, utan att skryta,fniss...men nu tecknar jag aldrig..synd...men det blir liksom aldrig av ;(
  Ha en fin dag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Har du gjort den fina? JAG ÄR KÄR! ♥
  Pingviner gillar jag skarpt!
  Vad tar du för en sån tavla?

  Trist att vara sjukskriven sådär. Att inte kunna göra så mycket åt det alltså. Förstår om du behöver ventilera av dig lite..
  Skönt att du har lite intressen iaf, som målningen :) Det är viktigt att ta vara på det man gillar när annat inte riktigt är som man vill.

  Ha en fin dag!!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Ibland måste man få gnälla av sig lite!
  Skönt att du har en hobby som du tycker om och klarar av RIKTIGT bra! Fortsätt måla!
  Ha en fin kväll!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Man måste ju gnälla ibland ..och det är ju jätteskönt att du har hobbyn att måla och du gör så fina tavlor.
  ha en bra start på veckan
  kram osa

  SvaraRadera
 7. Klart du har rätt att gnälla ibland måste man få det ur systemet. Tråkigt att du är sjukskriven men roligt att det gör att du får tid till ditt skapande för du gör underbart vackra tavlor (och annat, det vet jag;)

  Önskar dig en härlig kväll
  KRam
  Annie

  SvaraRadera
 8. Jag brukar resonera som så att
  Om jag inte orkar och kan arbeta som alla friska gör, så får jag ta mitt ansvar och sköta om mig på bästa sätt och är det att göra något roligt för stunden som sen gör att måste vila ett bra tag så är det värt det.
  Vi har fått EN uppgift med livet och det är att ta hand om oss själva på bästa sätt utifrån våra tillgångar och förutsättningar - ingen annan kan göra det jobbet!!
  Roa dig - då förlänger du livet <3
  KRAM
  Fia

  SvaraRadera
 9. Ja här är en till som har sjukersättning pga en pajad rygg. Jag väntar spänt på får *ler* men pingvinen är super men av någon konstig anledning älskar jag får och kattmålningar, gärna färglösa. Ha en fin vecka.

  Jag har tittat in på din andra blogg och du är jätteduktig.

  Kramen

  SvaraRadera
 10. Toppen att du inte bara sitter hemma och har tråkigt för att du har sjukersättning. Njut av livet så mycket du kan. Du är så duktig på att måla. Jag är lite avis på det. Själv kan jag knappt få till en streckgubbe.

  Må så gott

  Kram Karin

  SvaraRadera