onsdag 4 juli 2012

Farmor vs orm 1-0

Jag säger bara usch och fy ve och fasa! Titta vad jag hade på besök idag precis utanför altanen på baksidan!
Var på väg ut barfota för att plocka lite blomster och där låg den, bara tur jag inte klev rakt på!
Någon som hört talas om det här med ormfobi så kan jag meddela att jag lider av svår sådan:(
Därför tänker jag också börja med att varna för att det i det här inlägget är en bild på en orm, så ingen kastar datorn i golvet eller så, det kan jag nämligen själv göra om det bara dyker upp en bil på en orm!

Idag var jag själv hemma och Elliot, mitt 1,5 åriga barnbarn skulle komma när som helst så vad gör man, där kunde den ju inte ligga?!

Först fram med kameran för att bevisa att den varit här och sedan in och hämta stövlarna och så nöp jag en sopkvast som stod mot väggen utanför.....
Pillade lite försiktigt på monstret och fick till en ytters liten och fjuttig sving ivägare med ormen på toppen.
Tårarna rann utan att jag grät och kroppen pumpade runt adrenalin (om den nu gör det) för jag vart så orädd, galen och modig så jag trodde knappt mig själv!!
Nytt tag i två olika omgångar och sedan fick jag till en sving som skickade den en bra bit upp i skogen!
Om den blev skadad eller inte har jag ingen aning om och struntar i det gör jag också -att jag överhuvudtaget lyckades med att göra någonting istället för att stänga dörren och ställa mig på köksbordet och vänta tills någon kom hem är så otroligt så jag fattar ingenting!

Tror helt enkelt det var så här, Elliot var på väg och han vill ju inget annat än att spring runt barfota på gräsmattan och ska så också få göra, och är man dum nog som orm att just då besöka en galen farmor med kvastskaft så får man skylla sig själv!;)


Hoppas för allt i världen att den inte återkommer för då.....

Ha dé!

4 kommentarer:

 1. Haha! det är inte alltid så lätt, men du löste det, hoppas ormen klarade sig för tänk vad bra de är, de äter möss och de tycker jag är lite läskiga! söta men på avstånd...
  (jag vill inte heller ha en orm i trädgården)
  Ha det!
  Förresten lax och ett glas vitt, inte fel :)

  SvaraRadera
 2. Otäcka otäcka kräk.
  Värsta med hela sommaren är ju att dessa kommer fram.
  Måste säga att jag är grymt imponerad av den "galna farmorn" som kom fram ;)
  Hoppas ni får en riktigt skön Torsdag,
  Kramar

  SvaraRadera
 3. ojojoj..Tur ormar är mer rädd för oss människor än vi är för ormar..eller hur var det nu :P
  Det bär respekt med sig att hantera djuren i naturen. Skönt att ormen fick förpassas till skogen och du vart helskinnad!
  Inte lätt att ha skräck - det bär också respekt med sig.
  kramelikram
  Fia

  SvaraRadera
 4. Åååååå vad modig du är... Har ingen ormfobi men dock en för spindlar så jag vet hur mycket mod det krävdes att ta till kvasten. Mycket duktigt gjort en applåd till dig. Imponerande jag hade nog gjort det andra alternativet, stått och skakat innanför dörren. (här är det för övrigt min 4 årige son som tar hand om spindlarna åt mig och jag har tur som har fobi för ett helt ofarligt djur, värre är det ju med ormar)

  Önskar dig en härlig helg
  KRam

  SvaraRadera