torsdag 10 november 2011

Den magiska mysiga JULEN

Börja med lite förberedelser inför advent är ju ett roligt måste, men att redan börja ordentligt med dekorationer och allt tjuvstartande med diverse godsaker,, mat och dryck -Näe!!  :(
Men jo, tycker många, man ska njuta av julen så mycket man kan och man måste passa på att få i sig allt gott i mängder....visst, men 1:a advent räcker väl då, det bli ju en hel månad av gottande och tokmysande?
Vem börjar påska redan i februari, vem förbereder och tjuvstartar midsommar i april?
Jultraditionens magi dör liksom bort......man hinner inte längta längre!
Läste faktiskt att till och med krögarna tycker det är galet, dom är oroliga att folk ska ledsna på julbordet att det liksom redan är över innan det har börjat, istället för att längta till det!

Jag är säkert extrem åt andra hållet istället, för jag tänder inte adventstaken innan det är dax, även om den är framplockad och står förberedd på sin plats, ingen julmust, ingen glögg osv innan 1:a advent, det är ju så mysigt och få längta lite:) Däremot har jag ruckat på tändning av granen, den kan jag tända en HEL vecka innan julafton -om det skulle behövas;)!

Någon som älskar att tjuvstarta eller någon som håller med det minsta om att det är för mycket jul innan advent?

Dagens pyssel fick bli att jag lagt apelsin och något halvfult äpple på tork, så det hinner bli torrt och fint till lite kommande dekorationer.

1 kommentar:

  1. Tack för besöket hos mej..ja visst är den fin den gamla lådan...vi är oxå "hårda" när det gäller traditioner..Glögg får inte drickas före 1 advent,julgranen kläs kvällen före julafton..vi tycker att det är mysigast så..
    Kram på dej
    Anita

    SvaraRadera