tisdag 8 november 2011

Klösa paket!

Ett tips i god tid -hoppas jag, för inte har väl julshoppingshysterin börjat än....?

Klösa paket vill vi väl alla, gammal som ung....erkänn! ;)
Men det kan va otroligt ångestfyllt att lyckas köpa "rätt" grejer och dessutom vara otroligt ekonomidödande med för mycket av det goda, så här kommer ett litet tips till er som vill ha ett riktigt spännande klösande!
Vi kör sedan två år tillbaka helt enkelt med paketutlottning, och kommer nog inte att sluta.
Paket till barnen får man ju naturligtvis fortsätta med som vanligt, där kommer man inte undan:) julafton är ju = barnens bästa dag!

Paketutlottning
Alla vuxna, brukar väl va vid 18, närvarande köper ett paket till ett värde av (hos oss) 500kr som skall passa vem som helst -gammal, ung, kille, eller tjej. Paketet kan innehålla en eller flera grejer så länge värdet inte överskrider det överenskomna. På julafton lottar vi ut paketen och får man sitt eget får man ta en ny lott:)

Jag tror det här är det bästa vi gjort, och det är ju hur kul som helst för ingen har önskat sig något, ingen har höga förväntningar och alla har rätt mycket pengar kvar i plånboken att spendera på sig själv eller helt enkelt bara klara av december och januaris underbara räkningshögar;)
Rekommenderar detta varmt!

Tärningsspel
Vi har också ett tärningsspel där alla köper med sig 1, 2 eller 3 paket, beror lite på hur klössugen man är och hur många som deltar, för ett maxpris typ 10-20 kr, alternativt tillverkar eget innehåll såklart! Man lägger alla paketen i en hög på bordet och bestämmer vilken/vilka siffror på tärningen som ska ge ett paket och så kör man bordet runt tills alla paket har fått sig en högst "tillfällig" ägare. Nu börjar hetsen;)
Bestäm en tid, kanske 10 minuter, ställ äggklockan och fortsätt spelet på samma sätt -nästan- för nu får man istället sno ett paket från valfri deltagare, och så håller man på till äggklockan ringer! Man får dock räkna med att sitta helt utan paket i slutet, så känsliga deltagare bör kanske varnas innan;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar