tisdag 1 november 2011

Stökig trend?

Om jag inte tolkar alla trendkunniga (länkarna går till det jag senast såg om detta) alldeles fel -Nu är det tydligen okej att få ha det lite stökigt hemma, men det ska säkerligen inte vara stökigt på riktigt  utan "stylat stök" såklart! Hoppas jag har fel! Ska jag aldrig lyckas få känna mig riktigt inne;( 

Skämt åsido, nu är det inte så att jag/vi inte städar för det gör vi, hålla rent omkring sig vill man absolut, men lite stök??
Hur som haver så är vi båda här hemma lika dåliga på att plocka undan vilket resulterar i att man vill släcka ner och gömma sig om någon knackar på dörren!
Riktigt så farligt är det ju kanske inte, men när barnen bodde hemma var det så, och av någon konstig anledning så vart det jag som tog på mig det där man visste att "alla" (utom vännerna såklart) sa -men att HON inte kan hålla bättre ordning än så där......

Nä, det kunde jag inte för jag har varit så lyckligt lottad att jag aldrig bott själv, och jag har haft en högst livfull familj med mycket aktiviteter och mycket slappande, kompisar och umgänge där emellan och vi har varit likadana allihop:)
Visst har det varit mycket tjat om städning och försök till städscheman och allt det där ni vet, men gilla läget,  hjälpas åt så mycket det gick plus en del tjat;) var det enda som kändes mest rätt!
Så fick också våra kära vänner göra -gilla läget- och det har dom gjort och dom har återkommit och återkommit:)
Nu är vi som sagt bara två vuxna, jag och min man, och vi lyckas ha det finare, men långt i från topptrim och vi vill nog inte ha det så heller för vi trivs nog bättre i de vi är vana vid.

Varför bygga upp en falsk fasad som ändå blir avslöjad en vacker dag (när det knackar på dörren;), varför ständigt be om ursäkt för den man är, när man istället kan ägna sig åt roligare saker och stå för den slarver man i andras ögon kanske är?! -trivs jag trivs säkert mina gäster:)

Bäst av allt, intresset för inredning kan man ha ändå, det har inget med stökighet att göra, utan behövs för att fixa och trixa med diverse inredning och renovering  för att förhoppningsvis finna någon ordning i kaoset som aldrig tycks ta slut varken inne eller ute:)

Så där ja, nu har jag lättat mitt hjärta och det kändes bra!
Någon som vill lätta sitt, skriv gärna en rad:)  Tack för att du orkade läsa!


Efter regn kommer solsken!
Ha en trevligt stökig dag på er!


2 kommentarer:

  1. Vilken härlig reflektion! Men nu när vi nått den aktningsvärda åldern av 45 så borde vi inte bry oss ett dugg om vad andra tycker vare sig om oss eller om hur vi har det runt oss. Visst kan det vara lite förargeligt när någon ringer på dörren och på vägen till hallen ser man i ögonvrån ett berg av skitig disk. Det är lite jobbigt, men vad sjutton, det är väl bara att diska ett par kaffekoppar under varmt rinnande vatten (oekonomiskt, jag vet)så är det bara att sätta på "hurran". Som någon så klokt uttryckt det: Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete ;)kramelikram, ta hand om dammråttorna för dom är väl också "människor"

    SvaraRadera
  2. Dom tar jag väl hand om, små änglar har jag hört;)

    SvaraRadera