måndag 2 september 2013

Pepparkakspaj

Skördetider är goda tider!:)
Efter min lilla frisering av äppelträdet så blev det lite fallfrukt, trots att dom inte är riktigt färdiga ännu. Men sågar och klipper man så det småskakar i trädet så blir det ju såklart på det viset;)
Lite synd att de få stackars äpplen vi får bara ska gå till komposten så nu är det äppeldryck på G vilket jag aldrig gjort förr så vi får se om jag får till det.

Gjorde en paj till fikat också av sockerkaksmix -pepparkaka. Världens enklaste paj som jag brukar ta till när suget sätter in!....inte så nyttig kanske, men ska fikabröd vara det?:/

Bara att lägga frukt eller bär i en pajform och sedan strör man över ca ett halvt paket valfri sockerkaksmix, tjock eller tunn paj får bestämma mängden. sedan hyvlar du över smör. Grädda i 225gr i ca 15-20 min eller tills den är brun gyllene gräddad.
Pepparkaksmixen har jag aldrig prövat med förr men rackarns så god den blev till äpplen:) Serverade med lite grädde och vaniljglass på den halvvarma pajen.

Ni får ursäkta mina ostylade bilder, men pulvret fastnade på kanterna och ser kanske inte helt kul ut, men det var ju fortfarande lika gott:)
Kan va så att jag "råkade" grädda den några minuter för länge, men jag gillar ju välgräddat och då är det lätt att sånt händer!;)


Hoppas ni får en skön start på veckan och på en ny outforskad månad!

Kram!

8 kommentarer:

 1. Det receptet tackar jag för:)
  VARFÖR ska allt gott vara onyttigt, det är något jag aldrig kommer att förlika mig med!!
  Kram♥

  SvaraRadera
 2. Det receptet tackar jag för.. På onsdag skall jag få äpplen så då kanske jag gör din paj...Vi har 3 loppis här i närheten,,,2 av dem är bra o ganska nära också, 8 km o 12 km...nä nu ska jag gå ut till kossorna.. sen skall jag åka o hämta en såskanna som jag ha köpt på Findit.fi.. samma som tradera/blocket..visar sen..ha de bra.

  SvaraRadera
 3. Tack för din kommentar om skrindan! Tittade på inlägget från dopet och det har jag ju missat, så gulligt när de små barnen kommer in i skrindan och så trevligt med Imse vimse spindel, förstår att det var en härlig präst.
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 4. Vilket bra recept, har gjort det tidigare, men aldrig tänkt på att man kan använda pepparkaksmix, har bara använt vanlig sockerkaksmix.
  Detta måste prövas.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Det låter spännande! Tänk så mörkt det har blivit nu. Klockan är bara kvart i åtta men lamporna är redan tända. Både mysigt och lite vemodigt känns det.

  Kramen

  SvaraRadera
 6. Älskar snabba recept som smakar avancerat :D
  Å joo, jag hade tänkt plocka upp snoken...host host..

  Ha det så bra och i morgon blir det äppelpäppelkaka :)
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 7. Detta recept faller mig absolut i smaken. Då jag är helt oförmögen i köket uppskattar jag enkla recept med få ingredienser. Och så klart att fikabröd ska vara onyttigt...tycker i alla fall jag...

  SvaraRadera
 8. Tack för receptet det låter gott!! :)
  Inte gör det någe att det fastnar lite på kanten...det smakar lika gott för de...hihi.. :)¨

  Ha det så fint vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera