lördag 12 maj 2012

Min katt rovdjuret

Stod ute och fotade en ljuvlig bukett vitsippor för ett litet inlägg här och så kommer min jägare hem med ett nyfångat byte!
Nu förstår jag om vissa inte kan förstå hur jag helt makabert kan ägna mig åt att fota denna hemska händelse istället för att jaga livet ur min katt och rädda fågeln!
Den var verkligen redan stendöd när han kom hem med den och dessutom om den levat hade den troligtvis varit så skadad att jag plågat den ännu mer genom att försöka rädda den:(
Katter är ju rovdjur och det är bara att gilla läget om man har katt.
Däremot passar jag på holkarna när småfåglarna ska ut och pröva sina vingar i den mån jag nu kan.
Men VILL katten ha en fågelunge sitter den nog tålmodigt under holken dygnet runt och väntar in en provflygning, vilket inte matte kan göra:(

Mina båda katter är utekatter och aktiva jägare så det är inte första gången jag bevittnar en sådan här händelse om jag säger så, däremot har jag inte lyckats fånga det på bild förut.
Att få komma hem och visa sitt byte hör ju också till. Man är glad som kattägare så länge uppvisandet sker utomhus och inte släpas in!
Mellan varven tror jag katterna här på backen har någon form av tävling för då kan det ligga ett gäng uppradade möss och sorkar för beskådning på garageuppfarten el dyl....äckligt!

SÅ, är du inte kattägare kan du hoppa vidare till ett annat inlägg nu.
ÄR du kattägare kan du titta och se vad din lilla älskling har för sig när du inte är med.....


Inte undra på att han är tjock;)

Hoppas jag inte förstört eran lördag, utan istället har berikat er med ett bildspel ur tamkatten och dess ägares verklighet!;)

Kram!

7 kommentarer:

 1. Din undran om hur man gör animation, du har utmärkta bilder här med katten som käkar fågeln ju... ;)på min blogg hittar du länkar till höger lite längre ner, där det står animera bilder, gå in där så är det bara att testa fixa och trixa...

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Våra katter är inte direkt utekatter men är mycket ute fastän då helt i vårt sällskap - t.ex. på långa skogs-promenader. Det blev ett missöde en gång när vår turkiska van Plexi fick sitta ensam ett tag vid en stenmur utanför där vi bor. Numera, när hon får gå ut med "glesare tillsyn" går hon alltid och sätter sig på samma fångstställe och kan sitta där länge och väl. Det är kul egentligen - när vi går ut med henne så sitter hon där tills vi "drar" henne därifrån - vi pysslar i trädgården en stund först. Praktiskt - inte sant? (skratt).
  http://macilane.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket praktiskt, då vet ni vart ni har henne:)
   Våra katter springer helt fritt och har många favoritställen med mycket god jaktlycka tycks det!;)

   Radera
 3. Så sant, men! Som Tony Irving säger! Att ha katt innebär också så mycket glädje och otrolig vänskap, då får man finna sig i att de är rovdjur :)

  SvaraRadera
 4. Men så funkar det ju...livet på jorden. Vem säger att vi är bättre som nackar höns och slaktar grisar?
  Katter är underbart fina djur. Hundar likaså. Men instinkterna sitter kvar och det är bara vi människor som försöker förmänskliga våra husdjur - allt för att det inte ska bli otäckt och djuriskt.
  Skithäftig bildserie! Du är en duktig fotograf :)
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 5. Ush ja. fåglarna kan dem ju låta bli men möss får de gärna fånga! Kram Emelie och Elin

  SvaraRadera
 6. Hej =)

  Var gärna med och tävla hos mig! Du kan vinna presentkort 300 kr hos batteriexperten, presentkort 400 kr hos lykka (köksredskap på nätet), presentkort 250 kr hos prylgrossen. Och du, nästa vecka startar jag en goodiebagtävling värd över 11 000 kronor, missa inte den!

  Här hittar du alla mina tävlingar:
  http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html

  * är du redan med och tävlar eller inte vill ha reklamkommentarer så ber jag om ursäkt :/

  SvaraRadera