tisdag 25 juni 2013

Sallad i ampel....inget för mig

Hm, det började ju så bra.
Växte och blev så fin sallad, tills värmen började komma.....
Då stannade den till i växten och blev sååå besk:(
-Vattna som en galning är bara förnamnet om man ska odla i ampel!
Alltså inget för mig;) Får se om rädisorna blir ätbara.

Kastad sallad

Men jag inser ju att nu när jag har små odlingar och krukor är det bara till att ta sig en lov runt på tomten varje kväll med vattenkannan. Rogivande och trevligt MEN glömmer man blir det ju en mindre katastrof!
Men, prövar man inte så vet man inte.....och jag KAN ju bli bättre på att ta hand om mina små växter:)
Fast jag tror bestämt att buskar och perenner är nog mer min grej.

Något som vi totalt misslyckades med var vårat första plommonträd. Det tuktade vi tydligen lite väl mycket och garanterat fel tid på året så det tvärdog:(
Nu har det stått på baksidan och blivit med svampstam.
Grävde upp en liten rundel runt och har satt ner 4 st bönor, får vi se om trädet kan trivas som klätterställning till dom:)
En liten klematis kanske kan klättra där nästa år.
 
Nu ska jag ut och måla hängmatteställning.
Ha en finfin tisdag!:)
12 kommentarer:

 1. Aj då, vilken otur med både salladen och plommonträdet. Håller med dig att det är enklare med perenner och buskar. Visserligen behöver buskar klippas ur emellanåt, och perenner kanske delas, men de klarar sig bättre med de naturliga förutsättningarna och behöver inte vattnas varje dag.

  Plommonträd ska helst inte beskäras alls. De vill växa naturligt. Vi tar bara bort torra grenar, och det brukar bli på höstkanten när plommonen är plockade, annars kan de dö... Du får sätta ett nytt träd och låta bli att beskära. ;-)

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Ditt lilla "svampträd" kommer att vara en jättefin klätterställning för klematis så det tycker jag du ska skaffa. Synd på salladen men det var ett gott försök!
  Ha det fint!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 3. Det där med vattningen ja...
  Vi har inte så vi kan ansluta vattenslangen utomhus, så jag måste baxa runt med vattenkannan som en tossing! Det måste bli ändring på det, så jag måste väl gulla lite med J;)
  Kram♥

  SvaraRadera
 4. Vad synd att det gick åt skogen men salladen...ja det med att vattna är det jobbiga ibland tycker jag ....bäst är om det kunde regna på nätterna
  kram Rosa

  SvaraRadera
 5. Det är inte alltid man lyckas, tyvärr. Jag gillar din svampstam. Det kommer att bli jättefint. Jag har zinkhinkar som jag planterar i.

  Kramen

  SvaraRadera
 6. Så synd på salladen,men det hade hänt likadant här tror ja'..
  /Kramar Annmi

  SvaraRadera
 7. Det som verkade så bra med salladen! Men det torkar förstås fort.
  Så bra att plommonträdet har fått en ny uppgift. Det blir snyggt!
  Det går lite sakta med våra projekt. Väntar på semestern då vi får sätta fart igen.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 8. Ha ha...tur att det finns billig sallad i affärerna nu då:))

  SvaraRadera
 9. Undra hur det går för min sallad...jag har sått i pallkrage....har sått tre sorter....gubben säger att två av dom börjat komma upp...men den tredje sorten vet jag inte....men regnet öser ner nu...så jag har inte varit ut och sett hur det växer...sådde lite sent....
  Hoppas du har det bra bland plommonträd och annat grönt ;)))
  Kramis bia

  SvaraRadera
 10. Det är precis vad jag alltid misstänkt.. TV ljuger!! Det där myspysiga, lättsomenplättiga och lyckade sker bara framför kameran i TV4. I kulisserna och hos oss vanliga människor i vanliga hem, ter sej verkligheten annorlunda. Shit happens!! :) Men.. som i sagorna.. allting gott och maken till lyxig spaljé får man nog leta efter! Sallad?? Kul med egen, men det finns ju att köpa också :)

  SvaraRadera
 11. Ja idag har man då inte behövt vattna, här har vi fullt upp alla kannor och hinkar som vi har med regnvatten för soliga dagar. Tråkigt att sallad i ampel inte blev så bra, jag odlar ju dem i en hink och än så länge smakar det ljuvligt.
  Önskar dig en fin dag
  Kram
  annie

  SvaraRadera
 12. va synd på trädet.. men det blir bra som klematis stöd!! Syrran hade ett gammalt äppelträd som stöd..o en dag då hon va i jobbet o kom hem hade gubben sågat ner allt..oj va ledsen hon blev..han fattade ju inget;(Jag odlar inte sallad .tycker att det blir bara till snigelmat.ha de bra!

  SvaraRadera