fredag 23 mars 2012

Trädgårdens hemlighet...

Hoppas verkligen att helgen tänker bjuda på fint väder precis som hela veckan gjort!
Nu vill jag bara börja fixa och städa där ute i min lilla trädgård.
Idag lånade jag några böcker på bibblan men jag känner mig lite missnöjd över bokutbudet. Inte för att det inte finns några utan för att det känns lite lika lika. Jag saknar den där sanningsboken, den där -så här är det och så här gör du....Än så länge har jag inte hittat DEN boken som uppfyller mina krav på hur en trädgård ser ut på "baksidan", vilka hemligheter den ruvar på för så däringa vackert blir det ju knappast på en gång!
En verklighetens trädgårdsbok i dataformat kanske man skulle ge sig på;)
Jag kan ju börja med min Plymspireahäck!:)

Så här ser det ju ut i de flesta böcker, en fin bild och en beskrivning på hur dom växer, hur höga dom blir, vilken jord dom vill ha osv......(förutom fläcken som någon kaffetörstig låntagare har lyckas spilla dit;)

....men är det någon som har visat en bild på hur "fina" dom är på våren och hur förbenat vassa dom är att rensa ur?!

Bilden är från förra våren, men snart är det dax igen!

Finns det någon bok som visar att det är ett attans så krävande jobb och är inte gjort i handvändning direkt och att man riskerar att peta ut ett och annat öga, stöta på kopparödlor eller att man trasar sönder händerna om man inte tar på sig handskar!
Själv tillhör jag sorten som har svårt att jobba med handskar så jag får självvalt lida och leva med trasig händer i några dagar -skyll mig själv;)
Men så är det ju på riktigt där på "baksidan" av att ha trädgård. Ingen trädgård funkar ju att bara lulla runt i och ligga i hängmattan och läsa bok!
Däremot är det både rogivande och kul att brottas med dessa rackare och att få sitta och filura på en liten pall i trädgårdslandet eller i rabatten och rensa ogräs, en riktig avkoppling:)


Att ha trädgård har man ju valt, men man är inte född till att kunna allt om hur den ska skötas, men något litet intresse är kanske ett plus i kanten om man har:)
Det enda jag sitter inne med är intresset och en rätt torftig och väldigt dåligt (eller inte alls) planerad trädgård, men jag tänker att det säkert finns fler som är som mig och då kan jag väl visa de jag gör, rätt eller fel, och genom det förhoppningsvis få någon som råkar läsa att reagera och hålla med eller rätta till!:) Smart va!

Så vi får väl se om jag lyckas ställa till med något och om jag lyckas fånga det på bild nu när man ska ut i härligheten och jobba!
Återkommer om plymerna när det är dax för avverkning;)

Ha en härlig helg!

PS. Helt otroligt så ha vi bott här i 20 år, vi byggde huset 1992 så vi borde ju ha en prunkande trädgård, men det har inte legat högst upp på priolistan kan man säga...

7 kommentarer:

 1. Bra skrivet, håller med dig i ALLT!!
  Hoppas du får en fin lördag:)
  Kram♥

  SvaraRadera
 2. Jag är imponerad av alla trädgårds människor;) önskar jag tyckte att det var skoj..är det helt fel att asfaltera en hel baksida?? ha en bra helg.
  Kram Gabriella

  SvaraRadera
 3. Absolut kan man asfaltera hela fadderuttan om man vill;)
  Som sagt trädgård väljer man att man vill ha!:)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig!
  En bok med bilder på växterna i olika stadier från vår till höst eller kanske vinter. En del växter är ju fina även på vintern.

  Ha en fin söndag! Jag ska fortsätta att kratta!
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Trädgård är ett slitgöra,såg trädgårdstoppen här om dagen de hade inget gräs alls utan bara blommor träd och marktäckare ,helt ljuvlig, och lätt skött sa de
  men hur är vägen dit ?
  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 6. Åh härliga sanning;) tack för den. Efter att ha levt med trädgård i snart ett år så känns det bra att höra sanningen, att få se hur det är i verkligheten på baksidan. Har inte heller lyckats hitta den där boken den som visar verkligheten. Tack för ett bra inlägg;) hoppas du fick mycket gjort i vårvärmen...

  Med önskan om en härlig start på veckan

  SvaraRadera
 7. Åhhh, som jag längtar efter en egen trädgård. Men kan erkänna att det är tur att jag har en man med gröna fingrar. Men så sant, ingenstans finns bilder på hur växterna ser ut vår och höst.
  Hoppas du haft en riktigt skön helg,
  Kram

  SvaraRadera